Outbaek

Outbaek Outback Maasbracht

In Maasbracht- Brachterbaek, in onze backyard, vind je onze stalling. In het buitengebied van Maasbracht, een paardentuin in wording. Volgens het principe van een Paddock Paradise. Een pensionstalling op natuurlijke basis.

Op iets meer dan 1 ha grond hebben we een looptrack van meer dan 600 mtr ingericht. Met verschillende voerpunten en 2 inloopstallen. In onze paardentuin kiezen de paarden zelf waar ze eten, rusten en schuilen. De track, het looppad, nodigt uit om op onderzoek te gaan. En is alle seizoenen en weersomstandigheden open. De track loopt om gras- en hooiweides heen. Waardoor het gras beperkt toegankelijk is en daardoor de mogelijkheid krijgt om uit te groeien tot smakelijk hooi. En paarden hebben de mogelijkheid om meters te maken, niet op het gras, maar op de track.

Onze paardentuin ligt in onze achtertuin van de boerderij. Grenzend aan het buitengebied van Brachterbaek. Waarom heb ik voor deze vorm van paardenhouden gekozen? Omdat ik wil dat de paarden zelf kiezen wanneer ze buiten zijn of binnen schuilen. En omdat ik de grond ook beschikbaar wil houden voor akkerbouw. Grond is schaars. En paarden houden is mijn hobby. Door de tracks en de huidige inrichting van het terrein kunnen we boeren en hobby combineren. Hebben de paarden ruimte om te lopen en blijft een groot deel van de grond ook beschikbaar om te boeren. Is de boerderij het stuk grond niet “kwijt”. Een multifunctionele oplossing. Natuurlijk paardenhouden en natuurlijk grond beschikbaar houden voor akker of tuinbouw.

Ben je op zoek naar een kleinschalige plek om je paard te “stallen”? Neem dan contact met mij op.

Vragen?
Neem gerust contact op