Voor ouders

Outbaek Outback Maasbracht - Voor Ouders 2

Een puber in huis. Voorbereidend op de examens. Zoekend naar een plek in de wereld. Die ontdekt wie hij/zij wil zijn. Uw kind. Die een belangrijke keuze gaat maken. Het kiezen van een vervolgstudie.

Uw zoon of dochter krijgt vanuit de middelbare school begeleiding hierin. En ook vervolgopleidingen bieden activiteiten aan die het studiekeuzeproces ondersteunen. Er komt veel informatie op uw kind af. En binnen dit veld mag hij/zij een keuze gaan maken. En moet hij/zij alle informatie filteren. De informatie vanuit zijn huidige school, die met name focust op schoolresultaten en niveau. En het vervolgonderwijs die graag nieuwe studenten aanneemt. En daar tussen in is een grijs gebied. Of een zoals ik het zie een heel groot kleurenpalet. En hebben sommige kinderen er baat bij dat iemand met ze meekijkt. Ondersteunt bij het kiezen van een kleur, het maken van een keuze.

Tijdens mijn studiekeuzebegeleidingsmomenten help ik uw zoon of dochter om op pauze te drukken. Naar zichzelf te kijken en naar de horizon. Wie ben je? Wat wil je? En wat heb je daarvoor nodig? Wat uw kind kan vind ik in mijn processen wel belangrijk, maar staat niet centraal. Want hier heeft de middelbare school al veel aandacht voor.

Outbaek Studiekeuze - Bospad

Waar ik uw zoon of dochter bij help is het in kaart brengen van wensen en ambities. En die te toetsen aan zijn of haar persoonlijkheid. En dat doe ik zoveel mogelijk buiten. Letterlijk door ze mee naar buiten te nemen in mijn achtertuin en buiten leven.  En ik neem ze mee naar buiten, in de regio. Organiseer ontmoetingen met studiekiezers, studenten en professionals. Ik laat ze buiten hun comfortzone zoeken naar wie ze zijn en wat ze willen.

In de groepssessies werken de deelnemers aan soft skills en hbo vaardigheden. Ik zorg voor een open en veilige omgeving waarin ze ervaringen kunnen delen, elkaar helpen en van elkaar leren. Naast deze sessies, tweewekelijks, zijn er ook individuele sessies. In deze individuele gesprekken ga ik met de deelnemer kijken naar waarom kiezen (nog) niet lukt. Waar zitten de twijfels, waarom twijfel je en hoe kom je hier uit. Welke stappen heeft de deelnemer nodig om tot een keuze te komen.

Vragen?
Neem gerust contact op