Pensiontuin

Outbaek Outback Maasbracht

In Maasbracht- Brachterbaek, in onze backyard, vind je onze stalling. In het buitengebied van Maasbracht, een paardentuin in wording. Volgens het principe van een Paddock Paradise. Een pensionstalling op natuurlijke basis.

Op iets meer dan 1 ha grond hebben we een looptrack van meer dan 650 mtr ingericht. Met verschillende voerpunten en 2 inloopstallen. In onze paardentuin kiezen de paarden zelf waar ze eten, rusten en schuilen. De track, het looppad, nodigt uit om op onderzoek te gaan. En is alle seizoenen en weersomstandigheden beschikbaar. De track loopt om gras- en hooiweides heen. Waardoor het gras beperkt toegankelijk is en daardoor de mogelijkheid krijgt om uit te groeien tot smakelijk hooi. De paarden hebben de mogelijkheid om meters te maken, niet op het gras, maar op de track.

Onze paardentuin ligt in onze achtertuin van de boerderij. Grenzend aan het buitengebied van Brachterbaek. Waarom heb ik voor deze vorm van paardenhouden gekozen? Omdat ik wil dat de paarden zelf kiezen wanneer ze buiten zijn of binnen schuilen. En omdat ik de grond ook beschikbaar wil houden voor akkerbouw. Grond is schaars. En paarden houden is mijn hobby. Door de tracks en de huidige inrichting van het terrein kunnen we boeren en hobby combineren. Hebben de paarden ruimte om te lopen en blijft een groot deel van de grond ook beschikbaar om te boeren. Is de boerderij het stuk grond niet “kwijt”. Een multifunctionele oplossing. Natuurlijk paardenhouden en natuurlijk grond beschikbaar houden voor akker of tuinbouw.

Sinds drie jaar heb ik paarden aan huis. Begon ik met een stal en weiland. Maar hoe beter ik naar mijn merrie keek, hoe meer ik in zag dat dit niet ging werken. Niet voor haar en niet voor mij. Beetje bij beetje hebben we de huisvesting aangepast naar de huidige pensiontuin. Ons paradijsje in wording. In de achtertuin.
Tijdens deze verandering zijn mijn beste ideeën ontstaan in gesprekken met anderen. Sparren. Ervaringen delen. Door te kijken bij verschillende huisvestingen.
En zo is project PPP ontstaan. Organiseren doe ik graag. Mensen met elkaar in contact brengen. Dat is waar PPP om draait. Kennis ophalen. Ervaringen delen. Voeden met inspiratie. Zodat deelnemers naar t doel toewerken; een fijne plek voor paard en persoon. Je eigen paradijs voor paarden!

There is a lot I'm wishing for but everything I have right now is what the little me dreamed of

Vragen?
Neem gerust contact op